googleads
Økologisk grøntsagskasse fra Mettes Økologi

Økologisk grøntsagskasse med sæsonens grøntsager leveret lige til døren

Vores grøntsagskasse bliver leveret hver uge og består af blandede grøntsager. I den forbindelse har vi nogle helt særlige målsætninger i forhold til, hvordan vi sammensætter indholdet i kassen. Nedenfor kan du læse, hvad har vi gjort os af tanker, og hvad en typisk grøntsagskasse fra os består af.


Lokale økologiske grøntsager fra Nordjylland

Det er vigtigt for os, at det er lokale grøntsager, så vidt det er muligt. Vi har et rigtig godt samarbejde med en række af de bedste lokale grøntsagsavlere, der gør, at vi kan lægge rigtig mange lokalt avlede grøntsager i kassen fra sidst på sommeren til hen omkring jul. Først på året vil vi dog af og til supplere med udenlandske men stadig økologiske grøntsager. Disse vil langsomt blive erstattet af de nye danske grøntsager i takt med, at de bliver klar i løbet af foråret. Det kan være et bundt radiser, asparges, det første salat eller en portion ærteskud. 


Hvad er der i grøntsagskassen?

Vores grøntsagskasse er sammensat af både basisgrøntsager og 3-5 slags andre grøntsager, som afspejler sæsonen. Mængden af grøntsager er derudover også afstemt, så det passer til et måltid. Vi prøver at variere, så der er noget tungt til at “lægge bunden” og lidt lettere grøntsager til at variere eller lige pifte det lidt op med.
 
Vores basisgrøntsager er eks. gulerod og løg, og når det er sæson, vil der også være porrer. Derudover har vi altid en eller anden slags kål med. Både fordi de kan dyrkes lokalt, smager godt, er meget sunde og ofte giver meget “mad for pengene”.
 
De øvrige grøntsager i kassen varierer efter årstiden. I efteråret kan det være rødbeder, courgetter, græskar, tomat, agurk og persille. Der kommer f.eks. rødbeder med til en gang råkost eller bagte rødbeder. Om foråret og sommeren bliver kassen typisk lettere, da det så er salat, bladselleri, de første spidskål, peberfrugt og fennikel.
 
Derudover kan vi også finde på at lægge nogle lidt mere specielle grøntsager i kassen som f.eks. scorzonnerrod, romanesco, palmekål, blå bønner, og hvad vi ellers kan få fat i.
 
Vi lægger altid opskrifter i kassen, så der er nogle bud på, hvad man stiller op med de mere specielle ting. Og forhåbentlig noget der giver inspiration til at bruge de kendte grøntsager på nye måder.

Prøv ugens grøntsagskasse, du kan bestille her