googleads
Økologiske grøntsager og frugt fra Nordjylland


Økologiske grøntsager og frugt fra lokale avlere Nordjylland

Vi har i mange år været bosat på vores lille gård i Hellum, ved Jerslev, og har gennem årene opbygget et rigtig godt og tæt forhold til de mange lokale økologiske grøntsags- og frugtavlere i Nordjylland. Når vi skal finde grøntsager til vores grøntsagskasser, arbejder vi ud fra et princip om, at indholdet i kassen skal være så lokalt som muligt. Med nogle typer grøntsager kan det selvfølgelig være svært, og sæsonerne kan også nogle gange gøre det til en udfordring, men vi prøver altid at prioritere det, når vi kan.

Nedenfor ser du en oversigt over nogle af de steder, vi får vores grøntsager og frugt fra:

 

Hvor kommer grøntsagerne fra?


Knifholt

Knifholt er en  social-økonomisk forening, der holder til på Knivholt ved Frederikshavn. Foreningen arbejder for at skabe arbejdspladser for udsatte borgere, der kan have svært ved at få en fast tilknytning til arbejdsmarkedet. Foreningen har startet et økologisk gartneri, som vi forpagter og driver. Her har vi fire ansatte i flexjob.
Vi dyrker mange forskellige slags grøntsager – 150 til 200 slags.  Vi leverer til restaurant ”Essens” i Frederikshavn og restaurant ”Blink” på ”Det grå Fyr” i Skagen. De henter hver dag, så der kommer helt friske grøntsager på tallerkenen. Så vi dyrker menage specielle grøntsager særligt til dem – og når vi lærer dem ar kende, kommer de også med i kassen en gang i mellem.  Vi dyrker også mange gamle sorter for at se, om man kan ”genoplive” nogle ”glemte” grøntsager og for at få forskellige slags smag.
Vi har et lille drivhus og er ved at etablere en permakultur-have. Her dyrker vi bærbuske og flerårige grøntsager. Det er en helt ny grønsagsverden, vi er ved at lære at kende. Det ser vi meget frem til

 

Bøgebæk Økologi

Bøgebæk Økologi er en lille gård med økologiske høns og eget ægpakkeri, og så avler de deres egne grøntsager i drivhus. Det er et meget spændende landbrug, fordi her satses på lidt af hvert i stedet for at være store og specialiserede. Vi får tomater, peberfrugt og chili fra drivhuset, når der er sæson. På sigt regner vi med at kunne få æg med som tilvalg i kassen.. 

 

Ulvhøj Øko-brug

Ulvhøj Øko-brug har de sidste mange år leveret selleri og kål som vi nyder rigtig godt af hen over efteråret.

 

Lille Østergård 

Lille Østergård laver grøntsager, de sælger til restauranter i Aalborg og i deres vejbod. Når de har for meget af en grønsag, snakker vi sammen og ser om ikke den kan komme med i ugens kasse. De har også en del fjerkræ, så her er mulighed for en and eller kylling til stegegryden.